Τη δική της συλλεκτική μπύρα θ’ αποκτήσει φέτος το κορυφαίο αναβιωτικό φεστιβάλ Β’ Π.Π. στην Ελλάδα “ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ”, ακολουθώντας το παράδειγμα ανάλογων event στο εξωτερικό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο σωματείο “ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες – Αγκίστρου”, που έχει αναλάβει την οργάνωση του κεντρικού αναβιωτικού δρώμενου, σε συνεργασία με τη σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris“Σκεφτήκαμε ν’ ακολουθήσουμε το παράδειγμα ανάλογων εκδηλώσεων στο εξωτερικό ώστε ν’ αποκτήσει η εκδήλωση “ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ” τη δική της ομώνυμη συλλεκτική μπύρα. Επόμενη κίνηση μας ήταν να απευθυνθούμε στη γνωστή σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris και τον Γιάννη Μαρμαρέλη που ενθουσιάστηκε με την πρόταση” μλέει ο πρόεδρος του σωματείου ΣΤΕΝΩΠΟΣ κ.Γιάννης Χατζόπουλος.

Η μπύρα θα πωλείται αποκλειστικά στο χώρο των κεντρικών εκδηλώσεων στο οχυρό Ρούπελ (12.13/5/2018), αλλά και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όπου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η Χοροεσπερίδα 1940s με ρετρό τραγούδια, χορούς και ανάλογο dress code (Σάββατο 13/5/2018).