ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ & ΤΟΥΡΝΟΥΑ STRATEGO 

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego, το διήμερο 11 & 12 Μαϊου 2019 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο και τουρνουά 3Χ3 για και παιδιά από 8 έως 17  ετών, αλλά και για ενήλικες έως … 99 ετών.

Τα σεμινάρια θα γίνουν από τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή Σταύρο Σεκερτζή, το Σάββατο 11 Μάϊου από τις 17:00 – 20:00 στο αίθριο του Δημαρχείου Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο, ενώ την Κυριακή 12 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί Τουρνουά STRATEGO – ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ  (σε  επίπεδο αρχάριων) στον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης σε τερέν 3Χ3 και φιγούρες που συνάδουν με την ιστορία του απόρθητου οχυρού (ώρες 09:00-11:00).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πληροφοριακό υλικό για το δημοφιλές παιχνίδι στρατηγικής, ενώ θα λάβουν Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής και οι νικητές του τουρνουά μετάλλια και άλλα δώρα

.Το Stratego είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην παρούσα μορφή του εμφανίστηκε στην Ευρώπη το 1908 ως ένα παιχνίδι που ονομαζόταν «L’attaque» (σχεδιάστριά του η κα Hermance Edan). Το σύγχρονο παιχνίδι κατασκευάστηκε στην Ολλανδία και το 1961 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. για πρώτη φορά. Από τότε μέχρι σήμερα διατηρεί πιστούς οπαδούς κάθε ηλικίας.

Το παιχνίδι θεωρείται παγκοσμίως μια πρόκληση στην όξυνση του νου, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας και είναι ενταγμένο στα Ολυμπιακά αθλήματα νόησης (Mind games Olympiad), ενώ κάθε χρόνο διοργανώνονται Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Stratego.

Στην Ελλάδα το μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι οδήγησε στη δημιουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Stratego που είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εξαιτίας της πλούσιας δράσης του σωματείου, ο Πρόεδρός του Σταύρος Σεκερτζής, έγινε μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παιχνιδιών (European Games Commission) και ορίστηκε υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Stratego στη Μεσόγειο.( http://www.eurogames.be/about-us/)

Οι Έλληνες  Στρατηγοί  είναι στο Ρούπελ !!!

Πληροφορίες & εγγραφές : Σοφία Καμπάνταη – Τηλ. 6974921167

ΠΟΥ : Δημαρχείο Σιντικής (Σιδηρόκαστρο)

ΠΟΤΕ : 11 Μαΐου 2019

ΩΡΕΣ :  17:00 – 18:00